Merken en landen

Als schilder wil je graag zo snel mogelijk perfect werk afleveren, toch? Het eindresultaat van het schilderwerk hangt van meerdere factoren af, waaronder de kwaliteit van het beglazingskitwerk. Bostik helpt de professional graag met de nieuw ontwikkelde WindowSeal Easy hybride beglazingskit. Kenmerken van deze nieuwe kit: gemakkelijk en soepel te verwerken, goed overschilderbaar en een superglad eindresultaat. Nauwkeurig en snel werken gaan voor het eerst hand in hand!

De kit die niet mag ontbreken in de schildertoolbox

WindowSeal Easy is een hoogwaardige, professionele kit die universeel inzetbaar is. De hybride eigenschappen maken deze kit geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassing: uitharding geschiedt ook onder vochtige omstandigheden. Na uitharden ontstaat een duurzame rubberen afdichting die perfect overschilderbaar is.
Bostik heeft de WindowSeal Easy speciaal ontwikkeld voor het kitten van beglazing en kozijnen. De kit hecht op veel ondergronden, zoals bijvoorbeeld hout, u-PVC, geanodiseerd aluminium, polycarbonaat, polyester, ABS en roestvrij staal. Daarmee is deze nieuwe kit een universele alleskunner die thuishoort in iedere schilderstoolbox. Met WindowSeal Easy grijp je nooit mis en bereik je altijd een perfect glad eindresultaat.

Verwerking van de kit

Een voeg dient bewegingen tussen bouwmaterialen te absorberen. Dat kan alleen als de voeg de juiste afmetingen heeft. De voegdiepte en voegbreedte dienen daartoe in de juiste verhouding tot elkaar te staan. De vuistregel is hier: de verhouding voegdiepte die staat tot de voegbreedte is 1:1, voor een voegbreedte van 10 mm. Dit met een minimum van 5 mm breedte en diepte. Is er sprake van voegen breder dan 10 mm, dan is de diepte de breedte gedeeld door 3 plus 6 mm. Meer informatie hierover is op te vragen bij Bostik.

De WindowSeal Easy van Bostik is verwerkbaar bij temperaturen van +5˚C tot en met +40˚C. De uithardingstijd bedraagt 2 tot 3 mm per 24 uur, bij een temperatuur boven de 23˚C en een RV van 50%. Bewaren en transporteren kan tot een temperatuur van -15˚C. Eenmaal uitgehard is de temperatuurbestendigheid van deze kit -40˚C tot +90˚C. Ondergronden moeten vast, schoon, stof- en vetvrij zijn. Het is sterk aan te raden de ondergrond vooraf te reinigen met Cleaner. WindowSeal Easy behoeft geen primer om goed te hechten op niet-poreuze ondergronden. Is er wel sprake van een poreuze ondergrond, dan dient er voorbehandeld te worden met Bostik Universal Primer. Voor een mooi eindresultaat wordt Bostik Finisher geadviseerd om de voeg glad te maken.

De voordelen in vogelvlucht

De nieuwe WindowSeal Easy is goed en soepel verwerkbaar, laat zich gemakkelijk gladstrijken, is perfect overschilderbaar met watergedragen en syntethische verf en kent een breed hechtingsspectrum. Deze kit kan zowel voor binnen- als buitentoepassing gebruikt worden. Daarnaast heeft WindowSeal Easy een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij het universele karakter kan deze kit diverse verschillende andere soorten kit in één keer vervangen. De verwerking is dermate gemakkelijk dat WindowSeal Easy tijd bespaart en ook nog eens een prachtig eindresultaat oplevert. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Bostik Benelux BV.

Over Bostik

Bostik is een toonaangevende wereldwijde producent van lijmen en afdichtingen in de bouw-, consumenten- en industriële markten. Al meer dan een eeuw ontwikkelt het innovatieve lijmoplossingen die slimmer zijn en meer aangepast aan de uitdagingen die het dagelijks leven bepalen. Van wieg tot graf, van huis tot kantoor, de slimme lijmen van Bostik zijn overal te vinden. Zo’n 6.000 gedreven medewerkers in meer dan 50 landen dragen allen bij aan de hoge innovatiegraad en kwaliteitsstandaard en leveren een jaarlijkse omzet van € 2 miljard op. Ga voor de laatste informatie naar www.bostik.com of www.denbraven.com.

Top