Marci si tari

Declaratia Bostik Ltd privind Sclavia si Traficul de Persoane este data in conformitate cu Sectiunea 54 a Legii privind Sclavia Moderna din 2015 „Transparenta Lanturilor de Aprovizionare”.

Ca parte a procesului de initiere al organizatiei, si pe tot parcursul angajarii lucratorilor nostri, noi ne formam asociatii sa ii trateze pe ceilalti cu respect si politete, asigurandu-ne ca acestia adera la toate legile, reglementarile si standardele relevante.

Desfasurarea procesului de initiere face parte din procesul continuu de diligenta. Noi ne concentram pe asigurarea ca echipa noastra de conducere nu doar cunoaste cerintele referitoare la constientizarea sclaviei moderne, ci poate de asemenea raspunde la preocuparile propriei echipe sau la cele ale oricaruia dintre furnizori. Daca se constata ca orice lucrator a incalcat politicile companiei noastre, ne vom asigura de luarea unor masuri disciplinare corespunzatoare, care pot include rezilierea.

Noi dam dreptul tuturor indivizilor care lucreaza pentru noi sau care ne presteaza servicii sa isi aleaga in mod liber locul de munca, precum si dreptul de a se afilia in mod liber cu alti indivizi. Asociatii au libertatea de a alege daca sa se alature sau nu unui sindicat, si ca urmare a asistentei profesionale pe care noi o furnizam, precum si declaratiei referitoare la Egalitatea de Sanse, noi furnizam un mediu in care nu exista hartuire sau discriminare ilegala.

Noi ne asiguram ca practicile noastre de lucru sunt conforme cu Legea privind Egalitatea din 2010, si cu intreaga legislatie a muncii. Noi nu desfasuram munca fortata sau involuntara, si avem toleranta zero pentru aceasta, ceea ce inseamna ca nu toleram ca niciunul dintre furnizorii nostri sa se angajeze intr-o asemenea conduita. Noi le solicitam furnizorilor sa certifice faptul ca nu participa la niciun fel de munca fortata sau involuntara in raport cu angajatii, subcontractantii, agentii sau asociatii acestora, prin acceptarea Codului de Conduita al Grupului Arkema pentru Bostik Ltd.

Bostik Ltd isi desfasoara activitatea in conformitate cu specificatiile si cerintele Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Procese de diligenta

Depunem eforturi rezonabile pentru a realiza evaluari ale riscului pentru toti tertii, in vederea asigurarii ca primim Declaratia acestora privind Sclavia si Traficul de Persoane ca declaratie a responsabilitatilor si conformitatii acestora.

Scopul nostru este acela de a ne asigura ca indicatorii nostri de performanta nu pun presiune sau nu influenteaza niciun risc de sclavie moderna prin negocierea obiectivelor de performanta stabilite cu furnizorii nostri.

Scara globala a lantului de aprovizionare creste riscul de a nu putea sa monitorizam direct impactul operatiunilor de sclavie si trafic in interiorul partenerilor nostri principali din lantul de aprovizionare, insa consideram ca verificarea si angajamentul asumat de furnizori in propriile declaratii privind sclavia si traficul de persoane ne permit sa intelegem impactul si riscurile care pot exista in interiorul lantului nostru de aprovizionare, si sa monitorizam orice planuri de actiune implementate.

Furnizorii principali mai mici, care nu au obligatia de a prezenta o Declaratie privind Sclavia si Traficul de Persoane, contribuie la cresterea incapacitatii noastre de monitorizare eficienta a acestui aspect. In acest sens, solicitam o acceptare scrisa din partea acestora a Codului de Conduita al Arkema pentru Furnizori.

Formare

Pentru asigurarea unui nivel ridicat de intelegere a riscurilor sclaviei moderne si traficului de persoane in cadrul lanturilor noastre de aprovizionare si al afacerii noastre, punem la dispozitie formare si suport relevant pentru asigurarea conformitatii in acest domeniu.

Top