Merken en landen

Verwerking

Bij de verwerking van verwijderbare lijmen wordt de lijmlaag op de ondergrond aangebracht met behulp van  een roller. Dit in tegenstelling tot de klassieke vloerlijmen die aangebracht worden met een getande lijmkam. Afhankelijk van de rugzijde van de vloerbekleding (effen of gestructureerd) moet je een lijmkam gebruiken met  fijne of grotere vertanding. De meest gebruikte lijmkammen zijn de nummers A2/A1 (voor de effen rugzijde) of B1/B2 (voor gestructureerde rugzijde).

Bekledingen met effen rugzijde zijn oa. PVC en  vinylvloeren. Tapijt met action back en linoleum zijn bekledingen met gestructureerde rugzijde.

3 types lijmen

Binnen het Bostik assortiment bestaan er 3 types lijmen waarbij vloerbekleding achteraf gemakkelijk verwijderd kan worden, maar bij slechts 2 van de 3 lijmen geldt dit ook voor de lijmresten.

Deze laatste lijmen (fixeermiddelen) worden ingezet voor toepassingen waarbij de ondergrond achteraf niet beschadigd of vervuild mag worden; de eerste 2 types (antisliplijmen) gebruikt men vooral bij verhoogde vloeren.

  • De SOLFIX DT 20 is een lijm die behoort tot de familie van de PSA (pressure sensitive adhesives) die na droging van de lijmfilm een permanent blijvende kleefkracht geeft. De lijmfilm blijft klevend aanvoelen in de tijd. Deze lijm is bijzonder geschikt voor het antislip verlijmen van tapijt - en PVC tegels en laat uiteraard toe om achteraf de vloerbekleding gemakkelijk te verwijderen. De lijm is geschikt voor zeer intensief gebruik en ook voor vloerverwarming. De lijmfilm van de Solfix DT 20 zelf is echter zeer moeilijk te verwijderen van de ondergrond.
  • Met de NIBOFIX 2000 kan je niet alleen de vloerbekleding, maar ook de lijmfilm zelf verwijderen met warm water en zeep of met Oxydrine of St. Marc.
  • De BOSTIK ROLL 740 is zelfklevende brede tape, speciaal ontworpen voor het volvlakkig verlijmd plaatsen van soepele vloerbekledingen. Indien nodig kunnen zowel de vloerbekleding als de tape verwijderd worden.

Kennis delen in de BOSTIK ACADEMY

Ons kenniscentrum door en voor professionals!

Bij Bostik ACADEMY kun je terecht voor een trainingsprogramma dat perfect is afgestemd op jouw behoeften. Ons bekwame technische team geeft je op een praktische manier informatie over ons productportfolio, de beste toepassingsmethoden en de belangrijkste aanbevelingen voor de branche. Daarnaast kunnen we ook op maat gemaakte trainingen aanbieden voor teams. Laat het ons weten!

Ontdek de Bostik Academy

Bijbehorende producten

bostik-roll-740.jpg
bostik-roll-740.jpg
Bostik Roll 740
  • Product

Zelfklevende brede tape, speciaal ontworpen voor het volvlakkig verlijmd plaatsen van soepele vloerbekledingen. Kan worden ingezet op oude ...

product_372x240_bostikroll-rf50.jpg
product_372x240_bostikroll-rf50.jpg
Bostik Roll RF50/RF100
  • Product
fix_a955_vario_12kg_372x240.jpg
fix_a955_vario_12kg_372x240.jpg
FIX A955 VARIO
  • Product

Acryllijm voor pvc vloerbekleding en tapijt. Laat toe de bekleding later te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

...

Ontdek meer over Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Homogene PVC op Magnesiumdekvloer

Ontdek nu
soft-flooring_640x480.jpg

Linoleum op Cementdekvloer met Restvocht

Ontdek nu
Soft Flooring.jpg

LVT op Anhydrietdekvloer

Ontdek nu
resilient-flooring-installation_640x480.jpg

Textiel op Cementdekvloer

Ontdek nu
darkblue_teaser_640x480.jpg

Textiel op Houtvezelplaat

Ontdek nu
purple_teaser_640x480.jpg

Vloeropbouw met Armierungsmatte

Ontdek nu
red_teaser_640x480.jpg

Vloeropbouw met Nibolay Armierungsgelege

Ontdek nu
white_teaser_640x480.jpg

Plaatsen van Soepele Vloerbekledingen

Ontdek nu
soft-flooring-finnish2_640x480.jpg

LVT & PVC Vloerbekleding

Ontdek nu
soft-flooring-finnish_640x480.jpg

Rubber- & Sportvloeren

Ontdek nu
rubber-flooring-outdoors_640x480.jpg

Textiel & PVC op cementdekvloer

Ontdek nu
purple_teaser_640x480.jpg
Top