Merken en landen

Het project

 

Het ‘Grand Hôpital de Charleroi’ (GHDC) wordt een ziekenhuis van de nieuwste generatie met 900 bedden. Dit grootschalige nieuwbouwproject aan de rand van de stad voegt vijf bestaande ziekenhuizen samen in een complex van maar liefst 145.000 m² groot. Daarmee wordt GHDC het grootste zorgcomplex in België. In het voorjaar van 2019 werd de eerste steen gelegd. De opening van het pand is voorzien in 2024.

Inmiddels wordt al hard gewerkt aan de afwerking en inrichting van het ziekenhuis. Bostik mocht hier een bijdrage leveren voor de verlijming van 32.000 m² wandpanelen met STIX A800 PREMIUM. Niet minder dan 17 pallets lijm werden op het project afgeleverd en verwerkt door projectpartner Monnaie S.A. uit Strépy.

Verlijming wandpanelen

Installatiebedrijf Monnaie S.A. werkt met de Bostik STIX A800 PREMIUM acryllijm voor het verlijmen van de soepele wandpanelen. “In essentie is de STIX A800 een lijm voor vloerbekleding, maar ze is ook uitstekend geschikt is voor het verlijmen van wandpanelen”, zo licht Bostiks projectbegeleider Xavier Ortiz toe.

Bekijk de verwerking van de STIX A800 PREMIUM in de projectvideo

Het voordeel van deze lijm is een technisch voordeel. De acrylaat-dispersielijm heeft een lange open-tijd, een hoge aanvangshechting en een hoge afschuifsterkte. Het product kan op alle ondergronden worden gelijmd, zelfs op niet-absorberende ondergronden, of het nu gaat om vloeren of muren.

Panelen van onder meer LVT, rubber, PVC en andere types soepele bekleding kunnen traditioneel met een lijmril of dubbelzijdig worden verlijmd. De wand panelen zijn snel en eenvoudig aan te brengen en aan te passen, zodat je vlot kunt werken.

De samenwerking met Monnaie in dit project verloopt optimaal. Doordat de projectbegeleider van Bostik op de werf komt kijken en beschikbaar is voor vragen, is de voortgang uitstekend. We zijn benieuwd naar het eindresultaat als het Grand Hôpital de Charleroi in 2024 wordt geopend.

 

Ontdek onze referentieprojecten

Bekijk hier een selectie projecten van onze klanten en partners.

bostik-benelux-casestudy-hallebad-pool-2-640x480.jpg
Zwembad Nederhem-Halle, België

Zwembad sportoase Hallebad

bostik-benelux-casestudy-renovated-floor-640x480.jpg
Utrecht, Nederland

Vloerrenovatie van Hoog Catharijne

bostik-global-project-porto-germeno-solutions-640x480.jpg
Porto Germeno, Griekenland

Waterdicht maken en betegelen van een zeewaterzwembad

bostik-benelux-project-particuliere-woning-bukarest2-640x480.jpg
Particuliere woningbouw in Boekarest

Exclusief wonen met stijlvolle materialen

Top