Merken en landen

Er gaat veel professionalisme schuil achter de belevingswereld van de nieuwe ultieme Thermen Berendonck in Wijchen bij Nijmegen. Elf Bostik producten zorgen in de talrijke sauna’s, binnen- en buitenbaden, zoutbaden en rustruimten voor een idyllische uitstraling van wanden en vloeren. Bijzondere productkwaliteiten worden door de unieke uitstraling van wanden en vloeren onzichtbaar zichtbaar. Benieuwd naar het resultaat? Scrol naar beneden en doe mee aan de actie om 1 van de 10 gratis toegangskaartjes te winnen.

“Elke smet, elke loshangende tegel of waterdoorlatende voeg, verstoort het unieke beeld van Thermen Berendonck”. De voorbereiding, bevestiging en afwerking is zeker zo belangrijk als de unieke keuze van de tegels die veelal afkomstig zijn uit landen zoals India, om die natuurlijke uitstraling en sfeer van die landen naar Wijchen te halen.Het projectThermen Berendonck is na Thermen Bussloo en Soesterberg de derde thema-wellness beleving van Quality Wellness Resorts, met als thema de sprookjesachtige verhalen en betoverde wellness uit het wondermooie Azië, samengebracht in de sfeer van 1001 Nacht. Een complete wellnessbeleving met uiteenlopende sauna’s, met een ultra binnen-buitenbad van 50 bij 10 meter; met afkoelbaden in sprookjesachtige decors; rustruimten met uitzicht over de Berendonck en met de grootste theatersauna van Europa. Het overgrote deel van deze wellnessruimten werden betegeld door Ultra Bad uit Urk en voorbewerkt, verlijmd en afgevoegd met Bostik producten.De verwerkingSjon van Dokkum van Ultra Bad: “Dit is het meest ultieme project uit ons zeventienjarig bestaan als bedrijf”. Bij complexe projecten als dit weten we ons in de voorbereiding als uitvoering gesteund door kennis en advies van Bostik. Samen zoeken we naar de beste aanpak en de meest duurzame en snel verwerkbare oplossingen. Want hier draait alles om: kwaliteit, duurzaamheid en een hoge verwerkingssnelheid. Producten worden blootgesteld aan hoge temperatuurschommelingen, waardoor extra hoge eisen aan de producten worden gesteld. Elke tegel behaalt zijn optimale uitstraling door de juiste verlijming, die essentieel is voor een lange duurzaamheid.

Toegepaste producten

Ook al blijven de producten veelal onzichtbaar, Thermen Berendonck is een showroom van Bostik kwaliteiten, bestaande uit voorstrijkmiddelen, membranen, lijmen en voegmiddelen. Elf toegepaste Bostik producten dragen bij aan de ultieme wellnessbeleving die Berendonck biedt.

VOORSTRIJKMIDDEL

Ardagrip Classic:Om de hechting van wanden en vloeren te optimaliseren werden deze voorgestreken met Ardagrip Classic, een gebruiksklaar voorbehandelingsmiddel, speciaal voor poreuze ondergronden, zoals: cementgebonden mortels, gipsplaten en cellenbeton.

VOORBEREIDING

Stucco w-140 / Stucco W140 DROm effenheden, sleuven en gaten in betonwanden bij te werken, te repareren en uit te vlakken werd Stucco w-140 een snelafbindende lichtgewicht uitvlakmortel. De snelle uitharding maakt dat wanden vervolgens binnen korte tijd betegeld kunnen worden. In de kleinere ruimtes is gebruik gemaakt van de stofarme Stucco W-140 DR.Ardatec MembraanZeker bij de overgang van het binnen- naar buitenbad treden grote temperatuurverschillen op, tot soms wel +30 graden binnen en -10 buiten. Op die plaatsen zorgt het Ardatec Membraan voor het opvangen van de thermische spanningen waaraan tegels worden blootgesteld. Het membraan is ook toegepast om een stabiele ondergrond te creëren onder de voorgevormde ligbedden in het zwembad. Het Ardatec Membraan is een vervormbare, scheuroverbruggende, gebruiksklare en waterdichte afdichtings- en ontkoppelingsmat.Turbotec 2K+Turbotec 2K+ is bestand tegen enorme waterdruk, zoals die ontstaat op de wanden en vloeren van het grote zwembad van 50 bij 10 meter dat van een binnenbad overloopt naar een buitenbad. Daarnaast de Turbotec 2K+ ook toegepast in het zoutwaterbad dat zich in een sprookjesachtige omgeving bevindt. Turbotec 2K+ is een twee-componenten flexibele hybride minerale afdichting, die zowel binnen als buiten toegepast kan worden bij wanden en vloeren en ook bij keramische en natuursteen wand- of vloerbekleding.ArdatapeOm scheurvorming te voorkomen in inwendige en uitwendige hoeken in natte ruimten werden deze hoeken voorzien van Ardatape dichtband, een hoogwaardige wapeningsband. De Ardatape laat zich gemakkelijk aanbrengen en is ook te gebruiken bij dilatatievoegen. Hij is licht in gewicht en heeft een hoge inscheursterkte.

HET VERLIJMEN

Ardaflex MarmorVoor het verlijmen van de leisteen-tegels in de zwembaden werd een witte flexibele dunbedmortel Ardaflex Marmor toegepast. Deze dunbedmortel is eveneens geschikt voor het verlijmen van glasmozaïek en voor het verlijmen van verkleuringsgevoelige en gekalibreerde natuursteen.Ardaflex FlexmortelVoor het verlijmen van de keramische tegels werd de Ardaflex Flexmortel gebruikt. Deze lijm bezit zeer goede verwerkingseigenschappen en een hoge standvastigheid. Deze Ardaflex Flexmortel is zowel binnen als buiten toepasbaar, maar eveneens onder water.Ardaflex TurboZeker in een project als Thermen Berendonck, waar vloeren vaak ‘s nachts worden aangelegd of gerepareerd om de volgende ochtend weer publiek te kunnen ontvangen danwel bepaalde deadlines te kunnen halen, is de Ardaflex Turbo de ideale poederlijm voor het verlijmen van keramische tegels. Want ‘s morgens (of al na enkele uren) is de vloer weer volledig belastbaar. Door de korte afbindtijd kan men direct beginnen met voegen en zijn ruimten snel begaanbaar.Ardaflex S2 PremiumDeadlines zijn uitermate krap in een project als Thermen Berendonck en dus wil men de verse en jonge cementdekvloer snel betegelen. Dan past men graag d Ardaflex S2 Premium toe. Deze is uitermate geschikt voor groot formaat vloertegels, omdat hij de spanning opvangt die ontstaat onder deze tegels en op die manier scheurvorming voorkomt.

DE AFWERKING

Ardacolor Flex:Voor het voegen van het keramische wand- en vloerbekledingen, maar ook voor het voegen van steenstrips werd de Ardacolor Flex gebruikt. Het woord Flex geeft al aan dat de Ardacolor flexibel meebeweegt bij temperatuurschommelingen. Hij is geschikt voor een voegbreedte tussen de 3 en de 15 mm en zowel binnen, buiten als onder water toepasbaar.Ardacolor Xtrem EasyAls laatste is er nog de Ardacolor Xtrem Easy; een gekleurde epoxyhars-voeg die hoog belastbaar is en werd toegepast in de zwembaden, zoutbaden en andere natte ruimtes zoals de cooling down-grotten. Een groot voordeel van de Ardacolor Xtrem Easy is tevens dat nooit kleurverschillen ontstaan. Sjon van Dokkum zegt over de Ardacolor Xtrem Easy: “De meeste Bostik producten doen onzichtbaar hun werk. Wel deze epoxy voeg, maar dat is dan ook direct de mooiste en meest toegepaste gebruiksvriendelijke epoxy voeg die er is”.Met deze elf toegepaste producten laat Bostik zien voor elke vraag, voor elk project rond het betegelen van wanden, vloeren een professionele duurzame oplossing te bieden voor elk project. Van klein tot ultiem groot en luxe, zoals Thermen Berendonck, brengt Bostik met haar producten en gedegen advies sprookjes uit 1001 Nacht tot leven.MAAK KANS OP 1 VAN DE 10 GRATIS TOEGANGSKAARTJESBostik is bijzonder trots dat we een mooie bijdrage hebben mogen leveren aan dit prachtige project en verloten daarom 10 gratis toegangskaartjes voor een bezoek aan Thermen Berendonck in Wijchen. Klik hier om in te schrijven.
Top