Brands and countries

Boston Blacking Company: En flot begyndelse

I 1889 blev Boston Blacking Company, en producent af læderfarver og farvestoffer til skomagerindustrien, grundlagt i Chelsea, Massachusetts. Virksomheden voksede i flere lande gennem fusioner, opkøb og naturlig vækst. I slutningen af 1920’erne blev Boston Blacking Company etableret i 12 lande fordelt på tre kontinenter og beskæftigede over 1.000 kemikere og teknikere. En række produkter blev lanceret under Bostik-mærket allerede i 1940’erne og overtog Bostik-firmanavnet i 1960’erne.

Vækst gennem erhvervelse

I 1980 blev Bostik overtaget af Connecticut-gruppen Emhart Corporation, som ni år senere selv blev opkøbt af Black & Decker. Black & Decker splittede gruppens mekaniske og kemiske aktiviteter for at gøre Bostik til en selvstændig virksomhed. 

I 1990 erhvervede den franske olie- og gaskoncern Total Bostik og fusionerede sine egne klæbemiddel-datterselskaber med Bostik. 

Totalfina og Elf Aquitaine fusionerede til at danne TotalFinaElf, der senere blev omdøbt til Total. Deres respektive klæbemiddelafdelinger, Bostik og Atofindley, blev samlet for at danne Bostik Findley SA og navnet blev efterfølgende ændret i 2004 til Bostik SA., efterfølgende omdøbt til Total. 

I 2013 gav Bostik sin brandidentitet en fornyet overvejelse med en ny underskrift, ”smarte klæbemidler” og brugen af en gecko, inspireret af naturen med en videnskabsbaseret forbindelse til Bostik’s klæbemiddelsforretning.

I 2015 erhvervede Arkema, en stor aktør på det specialiserede materialemarked der tilbyder innovative og bæredygtige løsninger, Bostik. 

Fra banebrydende vandtætte støvler, til lancering af det første elastiske fastgørelseslim, der bruges i bleer, er vores historie fuld af smart innovation. 

Siden 1889 har vi patenteret over 9.000 teknologier, der dækker alt fra luftfartsinteriørklæbemidler til Blu-Tack. Og vi har udviklet os enormt undervejs og vokset fra en lokal farvestofproducent til en global brancheleder.

Top