Alle regels en besluiten rondom doorvoeringen en lineaire voegen staan gedetailleerd opgetekend in twee Europese Normeringen:
- EN 1366-4 (Bepaling van de brandwerendheid van installaties in gebouwen – Deel4: Afdichtingen voor rechte voegen)
- EN 1366-3 (Bepaling van de brandwerendheid van installaties– Deel 3: Afdichtingen voor doorvoeringen)
Bovenstaande testnormen worden gebruikt om de benodigde brandwerendheid van de producten in diverse ondergronden te bepalen. Maar hoe bepaal je vervolgens welk product je nodig hebt? En is het nodig om de complete Europese Norm of het Nederlandse Bouwbesluit uit je hoofd te kennen?
Rookdoorgang tussen ruimten: NEN 6075
Sinds 1 juli 2021 is ook de EN 6075 belangrijk. In deze norm wordt de weerstand tegen rookdoorgang tussen ruimten bepaald. Hoe pas je deze regels toe boven op de hierboven genoemde twee Europese Normeringen?
Harm Leenders (Hoofd Laboratorium voor Brandveiligheid bij Peutz) en Nick Haring (Business Developer Bostik Fire Protect) praten je bij!
Over de sprekers
Nick Haring
Nick Haring is Business Developer Fire Protect bij Bostik. In deze functie ondersteunt hij de handel en aannemers rondom brandwerendheid bij projecten en voorziet in (toekomstige) behoeftes van aannemers en applicateurs als het gaat om passieve brandwerendheid.
Harm Leenders
Harm Leenders is Hoofd Laboratorium voor Brandveiligheid bij Peutz. Hij is iedere dag bezig met het testen van producten, toepassingen en oplossingen die aan de eisen voor brandveiligheid moeten voldoen.
Dirk van Gestel
Dirk van Gestel is Manager Marketing & Product Management bij Bostik. Hij presenteert het webinar en leidt het gesprek tussen Nick Haring en Harm Leenders.
Waarom dit webinar?
Alle wet- en regelgeving rondom brandwerendheid kan een doolhof zijn. Wanneer doe je het juist? En in welke fase moet je al bezig zijn met brandwerendheid, zodat je ook daadwerkelijk voldoet aan de normen en eisen? Dit willen we met jullie op een begrijpelijke manier bespreken.