Markalar ve ülkeler

Endüstriyel üretim, inşaat ve tüketici pazarlarında önde gelen küresel yapıştırıcı uzmanı olan Bostik, daha önce duyurusunu yaptığı yeni sızdırmazlık ve yapıştırıcı serisini pazara sundu. Beş yeni üründen oluşan seri hibrit, poliüretan ve akrilik tabanlı üç değişik teknolojiyle harmanlandı. Bostik’in uluslararası ürün grubunda yer alan sertifikalı ürünler, yapı sektörünün beklentilerine yüksek seviyede çözüm üretiyor.

Bostik A785 HIGH GRIP DECO: Dekoratörler için geliştirilmiş çok güçlü, iç mekân kullanımına yönelik, anında tutunan akrilik yapıştırıcıdır. Dekoratif ve yalıtıma yönelik levhalar için anında tutunma sağlar, akrilik dispersiyon bazlı ve çok amaçlıdır. Çözücü içermez. Suyun buharlaşması ile kürlenir, güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturur. EPS ve XPS yapıştırması için uygundur. Su bazlı ve sentetik boyalarla boyanabilir. Hafif nemli yüzeylerde bile astar kullanılmadan mükemmel yapışır. Neredeyse hiç kokmaz.

Kullanıldığı yerler: Özellikle sert PU köpük, polistiren veya sert PVC'den yapılmış dekoratif profilleri ve rozetleri yapıştırmak için geliştirilmiştir. Ahşap, seramik karolar, akustik paneller, havalandırma ve PVC kablo kanalları yapıştırmak için de uygundur.

Sertifikalar: Emicode EC1 Plus, A+ Fransız VOC Yönetmeliği

Bostik P580 SUPERGRIP XTRA POWER – SIVI ÇİVİ: Çok çeşitli uygulamalar için çözücü içermeyen D4 su geçirmeyen, mega güçlü bir poliüretan yapıştırıcıdır. Astar olmadan çoğu yüzeye (nemli yüzeyler dâhil) mükemmel yapışır. İç ve dış mekânlara muükemmel şekilde uygulanabilir.

Kullanıldığı yerler: Metal, taş, ahşap ve beton gibi ağır hizmet tipi yapı malzemelerinin yapıştırılması ve ayrıca her türlü yalıtım malzemesi (EXP ve EPS), plastik ve cam yünü gibi daha hassas yapı ürünlerinin yapıştırılması için özel olarak geliştirilmiştir.

Sertifikalar: EN 204/205 D4, A + Fransız VOC Yönetmeliği

Bostik H780 SUPERGRIP INVISIBLE: Yüksek mukavemetli, hibrit esaslı, üniversal kristal şeffaf yapıştırıcıdır. İzosiyanat, çözücü ve silikon içermez. Hacim kaybına uğramaz, kabarcık oluşturmaz. Çoğu yüzeylere astar olmadan mükemmel bir şekilde yapışır. Neredeyse hiç kokmaz. Metallere karşı korozif değildir. Yüksek mekanik dayanımlıdır. Akustik ve mekanik titreşimleri emer.

Kullanıldığı yerler: Özellikle yapı sektörü için geliştirilmiştir. Özel formülünden dolayı, yiyecekle temas edebilecek / yiyeceklerin işlendiği / depolandığı alanlara da uygundur. Ürünün rengini değiştirebileceğinden iç mekânlarda kullanılması önerir.

Sertifikalar: ISEGA, EN 15651-1: F-INT, A+ French VOC Regulation

Bostik H785 HIGH TACK: Son derece yüksek ilk yapışma özelliğine sahip, yüksek kaliteli profesyonel bir hibrit yapıştırıcıdır. Doğrudan yapışır, hiçbir destek gerekmez. BREEAM uygulamaları için uygundur. Yüksek mukavemetlidir. İzosiyanat, çözücü ve silikon içermez. Sürekli esnektir, nötr kürleme özelliği taşır. Büzülmez, nem ve hava etkilerine karşı dayanıklıdır. Astar olmadan çoğu yüzeye (nemli yüzeylere dahi) mükemmel yapışır.

Kullanıldığı yerler: Özellikle taş, beton, ayna, cam, alçı panel, PU, PVC, sert plastikler, emaye, seramik, bakır, kurşun, çinko, kalay, alüminyum, metaller, alaşımlar, paslanmaz çelik, HPL ve fiber çimento levhalar ve ahşap gibi birçok yapı malzemesini yapıştırmak için genel amaçlı ve çok güçlü bir yapıştırıcı olarak geliştirilmiştir.

Sertifikalar: Emicode EC1 Plus, M1, A+ Fransız VOC Yönetmeliği. Uçucu Organik Madde (VOC) emisyon seviyeleri (ürünler) ile ilgili olarak, "Sağlık ve Refah", Hea 02 İç Ortam Hava Kalitesi bölümünde belirtilen BREEAM şartlarını karşılar.

Bostik H550 SEAL’N’BOND ALL-IN-ONE: Yüksek kalitede profesyonel, hibrit esaslı hepsi bir arada mastik ve yüksek mukavemetli yapıştırıcıdır. İç ve dış kullanım dâhil, BREEAM uygulamaları için de uygundur. İzosiyanat, çözücü ve silikon içermez. Hacim kaybına uğramaz, kabarcık oluşturmaz. UV ışınlarına, neme, küf ve hava koşullarına dayanıklıdır. Kalıcı elastikiyet sağlar. Çoğu, hatta nemli yüzeylerde astar olmadan mükemmel bir şekilde yapışır. Neredeyse hiç kokmaz. Metallere karşı korozif değildir. Akustik ve mekanik titreşimleri emer.

Kullanıldığı yerler: Özellikle dayanıklı bağlantı derzlerinin, binalar ve endüstrideki yaya geçitlerindeki bağlantı noktalarının elastik sızdırmazlığı için üniversal bir sızdırmazlık maddesi olarak geliştirilmiştir. Aynı zamanda, taş, beton, cam, alçı levha, PU, PVC, sert plastik, emaye, seramik, bakır, kurşun, çinko, alüminyum, metaller, alaşımlar, paslanmaz çelik ve ahşap gibi pek çok yapı malzemesinin yapıştırılmasında özel olarak üniversal bir yapıştırıcı olarak tasarlanmıştır.

Sertifikalar: Emicode EC1 Plus, M1, EN 15651-1: F-EXT-INT-CC 25HM, EN 15651-4: PW-EXT-INT-CC 25HM, A+ Fransız VOC Yönetmeliği. Uçucu Organik Madde (VOC) emisyon seviyeleri (ürünler) ile ilgili olarak, "Sağlık ve Refah", Hea 02 İç Ortam Hava Kalitesi bölümünde belirtilen BREEAM şartlarını karşılar.

*BREEAM, ana planlama projeleri, altyapı ve binalar için dünyanın lider sürdürülebilirlik değerlendirme yöntemidir. Yeni yapılardan kullanımda ve tadilatta olanlara kadar, tüm yapıların kullanım ömrü boyunca daha yüksek performanslı varlıklarla ortaya çıkan değeri gözler önüne serer.

BOSTİK HAKKINDA…
Arkema şirketi olan Bostik hakkında…

Bostik, Endüstriyel üretim, İnşaat ve Tüketici pazarlarında önde gelen küresel yapıştırıcı uzmanıdır. Bir asırdan fazla bir süredir, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları güçlüklere, daha akıllı ve uyumlu yenilikçi yapıştırıcı çözümler geliştirmektedir. Beşikten mezara, evden ofise, Bostik akıllı yapıştırıcıları her yerde bulunabilir. Şirket, 2 milyar euro’luk cirosu ve 6 bin çalışanıyla 50’den fazla ülkede faaliyette bulunmaktadır.

Bostik Türkiye de, yapı ve endüstri sektöründe sızdırmazlık, yapıştırıcı ve yapı kimyasalları alanlarında çok güçlü bir marka olmakla beraber çok geniş bir ürün portföyüne sahiptir. Bostik’in, İnegöl ve Çorlu’da birer üretim tesisi bulunuyor. www.bostik.com.tr

Arkema hakkında…

Bir malzeme tasarımcısı ve yenilikçi çözümler üreticisi olarak Arkema, malzemeleri şekillendirerek yeni kullanım alanları yaratır. Dengeli iş portföyümüz, yüksek performanslı malzemeleri, endüstriyel ihtisasları ve kaplama çözümlerini kapsamaktadır. Dünyaca tanınmış markalarımız hizmet verdiğimiz pazarların liderleri arasındadır. 2017 yılında 8,3 milyar euro 'luk cirosu ile dünya çapında yaklaşık 20 bin çalışanıyla 55 kadar ülkede faaliyet göstermektedir. Tüm ortaklarımızla aktif işbirliği taahhüt ediyoruz. Kuzey Amerika, Fransa ve Asya'daki araştırma merkezlerimiz, biyo-esaslı ürünler, yeni enerjiler, su yönetimi, elektronik çözümler, hafif malzemeler ve tasarım, ev verimliliği ve yalıtım alanındaki gelişmelere odaklanmaktadır. www.arkema.com

Top