Markalar ve ülkeler

Arkema, fayans yapıştırıcıları, su yalıtım sistemleri ve zemin hazırlama çözümlerinde Danimarka lideri LIP Bygningsartikler AS (LIP)’in, Bostik tarafından satın alındığını duyurdu. İskandinav pazarında güçlü bir marka olmasından dolayı LIP, inşaat sektörü tarafından yüksek kaliteli ürünleri ile tanınan birinci sınıf bir oyuncudur. Güçlü coğrafi ve ticari sinerjileri ile bu proje, Bostik'in müşterilerine geniş bir yelpazede yüksek katma değerli çözümler sunmasını sağlarken, İskandinav ülkelerindeki varlığını da artıracak.
LIP, fayans yapıştırıcıları, su yalıtım sistemleri ve zemin hazırlığı çözümleri geliştirir, üretir ve pazarlar. Yaklaşık 30 milyon € 'luk satış cirosu vardır. Şirket yaklaşık elli kişiyi istihdam etmekte ve yüksek derecede otomasyon ve nötr karbon üretimiyle övünç duydukları Nørre Aaby'de (Danimarka) birinci sınıf bir tesis işletmektedir. Danimarka'da alanında katma değeri yüksek ürünlerde lider olan LIP, müşterilerine tanınmış bir marka ve 50 yılı aşkın deneyimiyle desteklenen, geniş kapsamlı bir çözüm yelpazesi sunmaktadır.
Bu satın almanın mükemmel coğrafi ve ticari fırsatları, Bostik'in Kuzey Avrupa ülkelerindeki müşterilerine entegre, yenilikçi ve katma değeri yüksek çözümler sunmasını sağlayacaktır. Dahası, LIP ekiplerinin tanınmış mükemmelliği Bostik'in Kuzey ülkelerindeki büyümesini önemli ölçüde hızlandırmasını sağlayacaktır. Yakın zamanda Ekim ayında yüksek performanslı yapışkan filmlerde Prochimir'in satın alınmasının ardından Arkema, bu son projeyle birlikte, en büyük büyüme faktörlerinden biri olan özel yapıştırıcılarının geliştirilmesini aktif olarak sürdürüyor.
Anlaşmanın 2020'nin başlarında sonlandırılması bekleniyor.
Top